Saturday, January 22, 2011

janji seorang melayu..

alarm da stat bunyik..
patutnye ari JUMAAT ni ari untuk aKu rehat dan tido..
ermm,, biar jelah,, awal lagi.. lagipun aKu memang kunci awal pun..
da la tadi kul 3 baru nak tido,, arini nak bangun awal pulak..
biar jelah dia nak bunyik,, nanti da penat die benti le tu..
tarik cimot,, sambung tido balik..

sayup-sayup aKu dengar bunyi ekzos ex5 mengaum-ngaum kat luar umah..
celik mata,, tengok jam..
alamak,, da nak pukul 8..!!
janji ngan budak-budak ni pukul 8.30..
ah,, sempat lagi ni..

subuh pun nampak da nampak sebesar gajah da ni.. 
pukul 8.30 masih kat umah,, lantaklah.. janji pegi jugak..
ni nak bagi alasan ape pulak..
kompom kene kondem ngan budak-budak nih jap lagi..

sampai pun da dekat 8.50,, tapi padang kosong je..
yang ade cuma cik naa yang tengah keliling padang,, beg cik PTPTN ngan si alip yang mundar-mandir..
lorr,, xkan baru 3 orang..??

mane bebudak nih,, tadi beriye je cakap nak turun..
sekarang batang idung pon xnampak..
time men petang-petang,, kongsi padang yang da sedia sesak tu ramai le pulak..
ni padang da kosong xnak pulak turun..

last-last,, cuma ade 7 orang je..
hurmm,, men jelah ape yang patot,, nak buat camne,, sume da besar kan.. xsuke pakse-pakse nih..
at least dapat jugak aKu menyihatkan diri di pagi jumaat ni..
xdapat banyak,, dapat 1 strike pon jadilah..








0 comments:

There was an error in this gadget

Popular Posts